Etichete
Ghimbirul este un condiment universal, este folosit pe scara larga in toate bucatariile, in special in bucataria asiatica si occidentala.
Semintele de chimion se folosesc la preparate diverse, de la supa de chimion, pana la ceaiul de chimion.
Semintele de coriandru se regasesc in multe retete culinare. Acest condiment are multe proprietati, ceaiul de coriandru fiind un bun antiinflamator si afrodiziac. Coriandrul, la fel ca si chimionul, este un condiment folosit in toata lumea.
Turmericul, denumit si curcuma, are nenumarate proprietati culinare dar si medicinale. Il regasim in retete delicioase, dar si ca medicament cu beneficii extraordinare asupra organismului.
Fenugreek-ul, denumit si schinduf, are beneficii asupra sanatatii, dar este si un condiment iubit in retetele indiene. Fenugreek-ul este un condiment prieten cu celelate condimente indiene. Este folosit cu precadere in mix-urile de condimente indiene, cum ar fi garam masala sau curry.
Sumacul turcesc este unul dintre cele mai folosite condimente arabesti. Se regaseste in foarte multe retete orientale. Sumacul este un condiment folosit cu precadere in bucataria arabeasca si turceasca.
Scortisoara este nelipsita in reteta de placinta cu mere. Betele de scortisoara sunt folosite nu numai pentru aroma, dar si pentru minunate marturii de nunta si botez. Scortisoara este unul dintre cele mai folosite condimente din lume, si asta din timpuri stravechi.
Piperul este cel mai faimos si folosit condiment din lume. Este nelispit din orice bucatarie, oferind preparatelor gust si savoare. Cele mai cunoscute tipuri de piper sunt: piper negru, piper alb, piper roz si piper verde. Piperul negru este cel mai folosit condiment pentru asezonare.
Piperul este cel mai faimos si folosit condiment din lume. Este nelispit din orice bucatarie, oferind preparatelor gust si savoare. Cele mai cunoscute tipuri de piper sunt: piper negru, piper alb, piper roz si piper verde.