Etichete
Piperul verde se foloseste uscat sau in saramura. Sosul cu piper verde pentru carnea de vita este un preparat international faimos.
Piperul este cel mai faimos si folosit condiment din lume. Este nelispit din orice bucatarie, oferind preparatelor gust si savoare. Cele mai cunoscute tipuri de piper sunt: piper negru, piper alb, piper roz si piper verde.
Paprika, denumita si boia, este fie dulce, fie iute, fie picant moderata. Boiaua de ardei este un condiment frecvent folosit in retete romanesti si unguresti. Paprika aduce in bucataria noastra frumoasa ei culoare rosie, dar si un gust deosebit.
Cardamom-ul, denumit si hell, aromeaza cafeaua arabeasca si se regaseste in multe retete orientale. Cardamom-ul are un gust unic, puternic, si o aroma intens parfumata.
Nucsoara este un condiment folosit in multe retete frantuzesti, cu lapte, cartofi, sau sosuri albe. Nucsoara aduce un parfum fin si unic, este un condiment scump si deosebit. Face parte din multe amestecuri de condimente, si se potriveste si felurilor principale, dar si deserturilor.
Anasonul stelat are o aroma placuta si dulce. Semintele de anason se folosesc la ceai, iar uleiul de anason infrumuseteaza pielea. Ca si condiment, anasonul stelat este minunat la fripturi, dar si in deserturi.
Ienibaharul, denumit si pimento sau allspice, este un condiment celebru folosit in multe bucatarii internationale. Ienibaharul este unul dintre acele condimente care merita mai multa atentie din partea oricarui bucatar. Are o aroma dulce-picanta, care se potriveste la absolut orice carne.
Dafinul, cunoscut si sub numele de laur, este renumit pentru calitatile lui culinare si medicinale. In bucatarie se folosesc foile de dafin intregi, iar in medicina sub forma de ceai si ulei de dafin. Foile de dafin sun arhicunoscute in bucataria romaneasca.
Cu aceste boabe de mustar galbene, puteti prepara un delicios mustar de casa. Le puteti folosi in retete delicioase cum ar fi sos de mustar sau pui cu mustar. Semintele de mustar se folosesc in retele indiene, dar nu numai.