Etichete
Negrilica, denumita si chimen negru sau nigella se foloseste in bucatarie sub forma de seminte, iar in medicina sub forma de ulei de negrilica. Semintele de negrilica se folosesc in tarile arabe, in Turcia si India.
Semintele de chimen sunt un condiment perfect pentru aluaturi si supe. Covrigeii cu chimen sau supa de chimen sunt doar doua din preparatele care beneficiaza de aroma acestui condiment. De asemenea, ceaiul de chimen are proprietati calmante.
Piperul este cel mai faimos si folosit condiment din lume. Este nelispit din orice bucatarie, oferind preparatelor gust si savoare. Cele mai cunoscute tipuri de piper sunt: piper negru, piper alb, piper roz si piper verde.
Cuisoarele sunt nelipsite in retetele chinezesti si mediteraneene. In bucatarie, acest condiment se prezinta sub forma de capsule, ulei de cuisoare sau ceai de cuisoare. Cuisoarele sunt un condiment special, cu proprietati curative deosebite.
Sarea roz de Himalaya este o sare pura, benefica pentru organism. Depozitele de sare din regiunea Karakoram au peste 250 de milioane de ani vechime. Cristalele de sare din regiunea Himalaya sunt roz datorita celor peste 90 de minerale prezente in compozitia ei.
Chili este un condiment nelipsit din retetele picante. Asezoneaza pastele italienesti, dar ajuta si la slabit si creste imunitatea. Dupa piperul negru, chili ocupa un loc fruntas cand e vorba despre mancare picanta.
Ceapa deshidratata sub forma de pudra este de nelipsit din orice bucatarie. Ofera savoare tuturor preparatelor. Ceapa este una dintre cele mai populare si cele mai folosite arome din toate bucatariile lumii.
Usturoi deshidratat sub forma de fulgi, folosit in intreaga lume, nu trebuie sa lipseasca din bucataria ta. Aroma inconfundabila a usturoiului este apreciata pretutindeni in lume.
Usturoi deshidratat sub forma de pudra, folosit in intreaga lume, nu trebuie sa lipseasca din bucataria ta. Aroma inconfundabila a usturoiului este apreciata pretutindeni in lume.