Etichete
Menta are efecte benefice asupra organismului, si se consuma de obicei sub forma de ceai. Menta pudra sau frunzele de menta asezoneaza friptura de miel, dar si inghetata de menta. Cu aroma ei proaspata, menta revigoreaza orice mancare sau bautura.
Rozmarinul este nelipsit din retetele grecesti si italienesti. Cartofii cu rozmarin si focaccia cu rozmarin sunt doar doua preparate celebre aromate cu acest condiment. De asemenea, in medicina se foloseste ceaiul de rozmarin si uleiul de rozmarin.
Tarhonul este nelipsit din ciorba de fasole sau ciorba de tarhon. Aromatizati otetul cu tarhon, sau preparati un sos de tarhon delicios pentru carnea de pui. Tarhonul face parte din celebrul mix de ierburi Fine Herbs, si este folosit cu precadere in bucataria franceza.
Maghiranul face parte din familia plantelor aromate. Impreuna cu oregano, maghiranul aromeaza sosul pentru paste si spaghete. In medicina, acest condiment se foloseste sub forma de ceai de maghiran. Maghiranul este o planta asemanatoare cu oregano.
Oregano este condimentul perfect pentru pizza si paste. Se potriveste in special la sosul rosu. In medicina, se foloseste sub forma de ceai de oregano sau ulei de oregano. Oregano este un condiment aparte, care ofera mai multa aroma atunci cand este uscat decat atunci cand este proaspat.
Busuiocul este cel mai faimos condiment al Italiei. Toate condimentele italienesti includ busuioc. Sosul de busuioc, pesto, este faimos in toata lumea, dar busuiocul este mai mult decat o planta aromata, ceaiul de busuioc avand proprietati antibacteriene.
Patrunjelul este o planta cu multiple proprietati, de la care folosim si radacina, dar si tulpina si frunzele. Salata de patrunjel este plina de vitamine, sosul de patrunjel este delicios si sanatos. Beti frecvent ceai de patrunjel, este un foarte bun anti-inflamator.
Mararul este un condiment de la care folosim si semintele, dar si frunzele. Din semintele de marar se extrage uleiul de marar. De asemenea, in medicina se foloseste tinctura de marar. Sosul de marar este un preparat delicios care insoteste friptura de pui.
Herbs de Provence este o selectie de plante aromate potrivite pentru asezonarea mancarurilor cu legume sau carne. Ierburi de Provence este un amestec de Ierburi Aromate specific bucatariei frantuzesti.