Produs nou
Busuiocul este cel mai faimos condiment al Italiei. Toate condimentele italienesti includ busuioc. Sosul de busuioc, pesto, este faimos in toata lumea, dar busuiocul este mai mult decat o planta aromata, ceaiul de busuioc avand proprietati antibacteriene.
ATENTIE: Ultimele bucati in stoc!
Data disponibilitatii:
Busuiocul este cel mai faimos condiment al Italiei. Toate condimentele italienesti includ busuioc. Sosul de busuioc, pesto, este faimos in toata lumea, dar busuiocul este mai mult decat o planta aromata, ceaiul de busuioc avand proprietati antibacteriene.Busuiocul este nelipsit din mancarurile italienesti. Trebuie sa insoteasca neaparat sosul pentru paste sau pentru pizza. Aroma busuiocului uscat este foarte fina, de aceea este bine sa fie insotit de ierburi mai puternice, precum oregano sau rozmarin. Denumire stiintifica: Ocimum basilicum Numele de busuioc provine din grecul �basilikohn�, insemnand �roial�. Asociat cu creaturi mitice si momente istorice importante, busuiocul se bucura si astazi de o popularitate bine-meritata. Este nelipsit din bucatariile lumii, iar beneficiile asupra sanatatii nu au fost uitate: - are proprietati antibacteriene si anti-inflamatoare - contine nutrienti esentiali pentru sanatatea cardio-vasculara - alina durerile de stomac si mentine sanatatea tractului intestinal - protejeaza impotriva radiatiilor la nivel celular - trateaza acneea, psoriasisul si alte afectiuni ale pielii - previne aparitia celulelor canceroase